Concert CoMA Eindhoven

Op zondag 18 oktober geeft CoMA Eindhoven een concert in Pand P. Het amateurorkest voor hedendaagse muziek speelt voor het eerst onder leiding van Lucas Vis. Op het programma staan onder meer delen uit De Staat van Louis Andriessen.

 

CoMA Eindhoven is partner van de Engelse organisatie Contemporary Music for All die zich beijvert voor het spelen van hedendaagse muziek door amateurs. Sinds zijn ontstaan in 2018 gaf het ensemble al verschillende concerten, onder meer bij Muziek in de Cathrien en op het Storioni-festival. In maart organiseerden ze Peper in je Oor, een groot festival voor hedendaagse muziek in het CKE. In november speelt het orkest op de KNM Campus Days in Berlijn.

 

Lucas Vis was vaste dirigent van het Brabants Orkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Ballet Orkest. Als gastdirigent leidde hij vrijwel alle andere Nederlandse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Nederlandse Opera. Vis is specialist in hedendaagse muziek. Bij Asko|Schönberg en het Duitse Ensemble Modern dirigeerde hij veel premières, onder meer van John Cage. Hij doceerde orkestdirectie aan de conservatoria van Den Haag en Maastricht en was artistiek directeur van het Conservatorium van Amsterdam.

Datum

zondag 18 oktober

Tijd

15:00
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.