Drie Tegels Diep en Open Dag

Opening nieuwe theaterseizoen

Op 1 september nodigen we je uit voor de opening van het nieuwe theaterseizoen: een dag vol met previews van theatergroepen die komend seizoen bij Pand P spelen.

Tussendoor geniet je van een lekker drankje, een (vega)bitterbal en live muziek tijdens een nieuwe editie van Drie Tegels Diep op het terras. De zitkuil is gereserveerd voor de kinderen en buiten kunnen ze los op een springkussen.

 

programma

 

Zomertijd/Wintertijd

Dit theatermakerscollectief maakt vlakke vloer theater in Pand P en speelt vandaag de sketch De dag dat ik een pino-pak bestelde en het toch tegenviel. En gaan Bregje Aarts en Esther Leermakers op zoek naar hoe te leven in deze wereld.

 

Weiland (workshop en presentatie)

Wildpark is een jeugdtheaterplatform waar jong talent zich kan ontwikkelen onder de leiding van professionele theatermakers. Wildpark maakt Weiland, een serie theaterprojecten waar ze aan de hand van actuele thema’s aan de slag gaan.
Deze workshop begint om 15.30 u en kinderen vanaf 7 jaar kunnen vrijblijvend meedoen. Aansluitend is er een presentatie. En je hoeft geen ervaring te hebben.
Meedoen? Geef je hier op!

 

Nederlands Silent Film Festival

Ook dit theaterseizoen vindt het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) bij Pand P plaats. Het hoogtepunt van het festival, de slapstick-Saturday is wegens succes verplaatst naar het Parktheater. Voor een voorproefje van dit jaarlijkse festival kun je tijdens de open dag de film THE PAWN SHOP (met Charlie Chaplin uit 1916) bezoeken. Deze film wordt muzikaal begeleid door oprichter van het filmfestival Daan van der Hurk.

 

Chili Con Comedy

Ook aan de anderstalige bezoeker is gedacht. Chili Con Comedy is een groep met Engelstalige improvisatie-komedianten. Tijdens de voorstellingen in Pand P improviseren ze een avond lang grappen rondom verschillende thema’s. Vandaag geven ze een voorproefje.

 

Les Suzettes

A capella zangroep Les Suzettes gaat op reis en wel naar naar het terras van Pand P,  waar ze middels liedjes, een thema en attributen oud en nieuw repertoire presenteren.

 

Watershed

Zuid-Nederlandse literaire organisatie Watershed helpt vanuit Eindhoven schrijvers hun talent te ontwikkelen. In Pand P worden komend seizoen onder meer Camp Cushy en Slik live de podcast georganiseerd. Vandaag nemen een aantal schrijvers van het project WOLK het podium.

 

Simon Bus: Self-portrait, man on orange floor

Nederland speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de zelfportretkunst die tijdens de renaissance tot stand kwam. Men vermoedt dat onder meer Jan van Eyck, die tot 1425 in Den Haag werkte, met het werk Man met rode tulband een zelfportret geschilderd heeft. In Self-portrait, man on orange floor benadert Simon Bus de zelfportretkunst vanuit het perspectief van de dans.
(Choreografie & performance Simon Bus | muziek Charlie Campbell – showtime paul | Productie: Korzo)

 

Flaming Sambucas

De Eindhovense Flaming Sambucas is een achtkoppige soulband met stoere, dansbare grooves uit de beginjaren van de soulmuziek. Ze worden geïnspireerd door soulartiesten als Aretha Franklin, Etta James, Marvin Gaye en Dusty Springfield, maar zeker ook door nummers van minder bekende soullegendes uit de jaren ’60 en ’70 zoals Ann Peebles en Marva Whitney.

 

Van Maerlant Lyceum

Buutvrij, de kinderliedjesband van het van Maerlant Lyceum in Eindhoven, geeft een try-out in Pand P!
Een half uur leuke liedjes over bijvoorbeeld raketten, astronauten, vlinders, reuzen, pannenkoeken en heeeeeel veeeeeel speelgoed. Buutvrij neemt je mee in de wereld van ons allemaal!

 

 

 

Tags:

Datum

zondag 01 september

Tijd

13:00

Kosten

Gratis
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.