Firma Draak/Feikes Huis: Japanse meisjes

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol-clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus hebben van een Japanse zenmeester.

In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen reiken de performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hun af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren ze hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden? Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultereclash-live-Anime-epos!

Het Rotterdamse Firma Draak bestaande uit Nick Bos en Mathieu Wijdeven, maakt voorstellingen over onze symbiotische relatie met het object.

Concept & spel Mathieu Wijdeven, Nick Bos. Regie Eva Line de Boer.

foto: Bas de Brouwer

Parktheater programmeert in Pand P

 

Datum

donderdag 14 november

Tijd

20:30

Kosten

€ 15

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.