Firma MES: The Biggest Lawsuit On The Planet

In The biggest lawsuit on the planet wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven, over ons klimaat. Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht. 

Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen?

Deze rechtszaak, die ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire-voorstelling van Firma MES. Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

In 2018 was de voorstelling Rishi van de Haagse Firma Mes te zien in het Parktheater. “Zeldzaam mooie performance”, schreef de Theaterkrant in een vijfsterrenrecensie over Rishi, waarin Firma MES een noodlottige gebeurtenis reconstrueerde.

Regie Thomas Schoots. Met Roos Eijmers en Lindertje Mans.

Parktheater programmeert in Pand P

Datum

donderdag 28 mei

Tijd

20:30

Kosten

€ 15

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.