Het Zuidelijk Toneel: Achttien

Je wordt achttien. Vanaf nu mag je alcohol drinken, autorijden, stemmen én je ouders hebben niets meer over je te zeggen. Tenminste, zo ziet het er ongeveer uit voor een verse achttienjarige die in Nederland is geboren. Maar als je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen is de feestvreugde beperkter. Dan zijn er grofweg drie opties: een verblijfsvergunning, vertrekken of illegaliteit.

Regisseur Bram Jansen en zijn team doen een poging om het systeem achter het migratievraagstuk in kaart te brengen. Ze spraken hiervoor met achttien mensen uit de ‘vluchtelingenketen’: van hulpverleners tot rechters, van maatjes tot sceptici en van statushouders tot jongeren die in illegaliteit leven.

Op basis van het verhaal van een achttienjarige vluchteling onderzoeken Bram Jansen en acteurs Soufiane Moussouli, Angelo Schuurmans, Serin Utlu en Zineb Fallouk de grenzen van empathie. Een cast van geëngageerde acteurs met nevenfuncties als sociaal werker of vrijwilliger gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: ‘Hoe goed te doen?’ en ‘Waar trekken we een grens?’. Hoe verder het onderzoek, hoe moeilijker de grenzen blijken te zijn.

Geen links of rechts betoog. Geen pleidooi voor of tegen ‘de vluchteling’, maar een eerlijk en ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

concept en regie: Bram Jansen. van en met: Serin Utlu, Soufiane Moussouli, Angelo Schuurmans en Zineb Fallouk. regie-assistentie en tekstbijdragen: Quinten-Terry Langes. dramaturgisch advies: Piet Menu. geluidsontwerp: Lucas Kramer. techniek: Emile van Gils. een samenwerking met: New Dutch Connections

foto: Bart Grietens

Parktheater programmeert in Pand P

 

Datum

donderdag 27 februari

Tijd

20:30

Kosten

€ 15

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.