HZT en Festival Cement: Lo Lie Taa

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek beschrijft de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje. De controversiële roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de volwassene. Wat gebeurt er als we dit perspectief omdraaien? Als we kijken vanuit het kind dat zich mateloos aangetrokken voelt tot de verboden wereld van volwassenen?

De makers van Lo Lie Taa lieten zich inspireren door hun jeugd. Herinneringen aan de liefde als een kudde vlinders, aan een verlangen dat vrij is als de wind, aan de wanhoop van sleutelgat-affaires en van opgesloten zitten in een kinderkostuum. Kunnen volwassenen onbevangen kijken naar de begeerte van een kind?

Marijn Graven (1984) maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen die tegelijk persoonlijk en universeel zijn. Samen met haar acteurs en het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op grote en kleinere levensvragen. Een breed scala aan historische figuren en fictieve personages helpt haar daarbij. In haar theater, waar verbeelding en realiteit elkaar aanraken, maakt zij de grote verhalen uit het wereldrepertoire tot een spiegel voor herkenbare en alledaagse zorgen en verlangen.

Regie en vertaling Marijn Graven. Tekst Nunzio Caponio. Spel en vertaling Benno Veenstra.

foto Maartje Prins

Parktheater programmeert in Pand P

Datum

dinsdag 03 december

Tijd

20:30

Kosten

€ 15

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.