Illusionary Rockaz Company: Redo / Heritage

Redo / Heritage is een dubbelprogramma, gemaakt door de talentvolle choreograaf en danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist hij naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, Ignite en Aghori. Nu werkt hij onder zijn eigen gezelschap: Illusionary Rockaz Company.

Redo
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

De choreograaf/breakdancer Shailesh Bahoran, een belangrijke vernieuwer in het breakdancegenre, ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdance wereld de meeslepende productie Redo. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

Concept & regie Shailesh Bahoran. Choreografie Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran. Dans Redouan Ait Chitt.

Heritage
De tweede choreografie in deze voorstelling is de solo Heritage waarin Shailesh Bahoran op zoek gaat naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels.

Concept, regie, choreografie & dans Shailesh Bahoran.

foto Sjoerd Derine

Parktheater programmeert in Pand P

Datum

donderdag 24 oktober

Tijd

20:30

Kosten

€ 15

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.