Nederlands Silent Film Festival 2020

Het grootste silentfilmfestival van Nederland vertoont vier dagen lang het beste wat de silentfilmwereld te bieden heeft. Met live muzikale begeleiding zoals dat honderd jaar geleden gebruikelijk was, maar met geïmproviseerde, moderne muziek.

 

Programma

 

zaterdag 11 januari

Op de derde dag van het NSFF staat het festival in het teken van kleur, mysterie, en de gulle lach. Het avondprogramma (de inmiddels bekende Slapstick Saturday) is in het Parktheater (inbegrepen in de dagkaart).

Om 14.00 uur staat Fantasy of Colors op het programma: een selectie kleurrijke silent films, waarmee het idee dat silent films altijd zwart-wit zijn, wordt ontkracht. De films en fragmenten worden live muzikaal begeleid door Anne-Maartje Lemereis (piano).

Om 16.00 uur geeft Elif Rongen-Kaynakçi een lezing over de zogeheten ‘Cunégonde films’, komedies met telkens een mysterieuze actrice in de hoofdrol. De Curator Silent Film van EYE Filmmuseum onthult in de lezing de identiteit van de actrice. Met live muzikale begeleiding van Meg Morley (piano).

Wegens overweldigende belangstelling vorig jaar is Slapstick Saturday verhuisd van Pand P naar het Parktheater. Laurel & Hardy schitteren (samen met een geit) in Angora Love (1929), Charley Chase komt in een lastig parket door een rondslingerende nachtjapon in What price Goofy? (1925) en Harold Lloyd beklimt met gevaar voor eigen leven een hoog gebouw (gefilmd door middel van één van de grootste filmtrucages uit de silentfilm-geschiedenis) in Safety Last! (1923). Met live muzikale begeleiding van het NSFF Trio o.l.v. Daan van den Hurk.
Je kunt Slapstick Saturday ook apart bezoeken. Kaarten bestel je hier.

 

Meer info en tickets: nsff.nl

 

Tags:

Datum

zaterdag 11 januari

Tijd

14:00

Kosten

€ 32,50 (dagkaart incl. Slapstick Saturday) 

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.