Nederlands Silent Film Festival 2020

Het grootste silentfilmfestival van Nederland vertoont vier dagen lang het beste wat de silentfilmwereld te bieden heeft. Met live muzikale begeleiding zoals dat honderd jaar geleden gebruikelijk was, maar met geïmproviseerde, moderne muziek.

 

Programma

 

vrijdag 10 januari

Op de tweede dag van het NSFF staan er een filmische wervelwind, lezing van David Robinson, en meesterlijke Franse komedie op het programma.

Om 16.00 uur wordt de Russische experimentele film Man with a movie camera (1929) vertoond – wat eigenlijk geen film is maar een visuele belevenis. Om 19.00 uur geeft filmhistoricus en Chaplinbiograaf David Robinson een lezing over ‘forgotten star’ Aimée Campton, een grote ster in Frankrijk, tot ze van de een op andere dag aan de kant werd gezet. Om 20.00 uur sluit Les Deux Timides de dag af. ‘Ik heb ongelooflijk hard gelachen,’ aldus Daan van den Hurk, na een speciale voorvertoning. ‘Mijns inziens de beste Franse komedie van 1928!’ Luchtig, scherp en charmant, handelsmerken van regisseur René Clair. De film wordt live muzikaal begeleid door Maud Nelissen (piano).

 

Meer info en tickets: nsff.nl

 

Tags:

Datum

vrijdag 10 januari

Tijd

16:00

Kosten

€ 20 (dagkaart)

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.