Stanza herdenkt Bram Vermeulen

Stanza neemt voor de tweede maal in haar bestaan het repertoire van deze te weinig geroemde Nederlandstalige liedschrijver onder de loep. Op 4 september 2019 was het al weer vijftien jaar geleden dat deze zanger, pianist, componist en tekstschrijver plotseling stierf, tijdens een vakantie in Italië. Hij liet ons meer dan 480 liederen als erfenis na. Om te beluisteren, te genieten, te overpeinzen, maar ook om ze te spelen! Want zoals hij zelf zong:

…en als ik uitgezongen ben
Mijn tijd van zingen is voorbij
Dan zingt een ander dit voor mij

Vermeulens muziek is verankerd in de blues, uitbundig maar ook weemoedig en teder. Hij zingt over zijn angsten en verlangens, over klein geweld en de dood. Hij kijkt naar binnen, zoekt naar kleine scherven en laat ze schitteren.

 

 

Na een eerder programma over Bram Vermeulen, waarin Stanza tussen 2005 en 2008 diverse zalen aandeed, voelden ze opnieuw de ruimte om dit nog altijd niet vergeten werk op het podium weer tot leven te brengen.
Deze keer zijn de meer dan 20 liederen gegroepeerd in 4 thema’s. Door een minimum aan begeleiding tracht Stanza de composities en de teksten het meeste voor zichzelf te laten spreken. Zodat Bram’s werk nooit vergeten zal worden!

Jos van Oorschot: gitaar & zang
Kees de Wit: percussie
Ruud Sempel: bas
Erik van Dijck: toetsen & zang

Datum

vrijdag 06 maart

Tijd

20:15

Kosten

€ 8,50

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.