Stuurbaard Bakkebaard Theatertour (try-out)

Stuurbaard Bakkebaard, de legendarische Eindhovense cultband, is terug! In de originele bezetting: frontman Timo van Veen, bassist Onno Kortland en drummer Marc Koppen. Dit eigenzinnige trio is onbetwist het best bewaarde geheim van de Nederlandse muziekindustrie.

De vergelijkingen met dEUS, Beasty Boys, Tom Waits, Soulwax en Captain Beefheart worden vaak getroffen, maar uiteindelijk is het ondoenlijk deze muziek te categoriseren. Stuurbaard Bakkebaard is een genre op zich.
Hondsbrutaal, vuig, anarchistisch, krankzinnig, enerverend, vervreemdend, avant-gardistisch, grappig en ongrijpbaar, het is haast onmogelijk in woorden te vatten wat deze band ten gehore brengt. Hun doldrieste mix van rock, blues, trash, gospel en folk is een origineel brouwsel van geniale gekte dat rockt en swingt tegelijk.

Na afloop spelen de jongens van Drum&Beeker nog een sessie in het café.
Het duo steunt op stevige gitaar-riffs en stuwende beats. Geïnspireerd op de rauwe Hill Country Blues van RL. Burnside, Junior Kimbrough en T-Model Ford uit Noord-Mississippi. Daan van de Ven (drums) en Peter Beeker (gitaar en zang) maken daar een eigen noisy geheel van.

foto  ArnyZona Photography

Datum

vrijdag 27 december

Tijd

20:30

Kosten

€ 15

More Info

Tickets
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.