Plan Kickstart presenteert

PLAN Kickstart is een zes dagen durende showcase voor afgestudeerden van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Toneelacademie Maastricht.

PLAN Brabant toont een selectie van 18 makers, of uitvoerenden met maakambities, in Eindhoven, Breda en Tilburg!

Op 16 oktober in Pand P:

Antiklimax (Koen van Seuren en David Westera)

Opleiding: Toneelacademie Maastricht, Theater (Koen)
Toneelacademie Maastricht, Performance (David)

David Westera en Koen van Seuren herschreven Ibsens monumentale stuk, dat oorspronkelijk meer dan zestig personages telt, naar een monoloog voor één eenzame leugenaar, gespeeld door David Westera, een twintiger op zoek naar zijn titelrol op het wereldtoneel. De tekst is een vrij radicale bewerking van het repertoire, en de thema’s waaraan de voorstelling raakt zijn allemaal te koppelen aan het overkoepelende onderwerp ‘zoeken naar identiteit’. Wie ben je echt, als je liegt?

De fantasie is misschien wel het mooiste geschenk dat de evolutie ons, de mens, gegeven heeft. We kunnen het zo gek niet bedenken. Maar ons vermogen tot verzinnen stelt ons ook in staat te liegen; om verzinsels als waarheden te verkondigen, of om de waarheid in ons voordeel om te buigen…

In de pers: “De drie delen waarin de solo (net als het werkelijke stuk) is opgeknipt, beginnen steeds met dezelfde abstracte tekst over tijd en plaats. Gegevens waar het stuk voortdurend mee op de loop gaat. Zo ontstaat een spannende monoloog, virtuoos gespeeld ook, die Ibsens historische werk vervlecht met de actuele werkelijkheid van de acteur; een leugenaar pur sang.” Moos van den Broek, Theaterkrant (keuze van de criticus)

De artistieke kern van Antiklimax wordt gevormd door David Westera en Koen van Seuren.

A radical adaptation of Ibsen’s monumental play, which originally counted more than sixty characters, into a monologue for one lonely liar.

Credits
Regie: Koen van Seuren
Tekst en dramaturgie: Koen van Seuren en David Westera
Spel: David Westera
Muziek: Edvard Grieg, Tom Hogan (niet live)
Productie: Antiklimax
Geluid en licht: Bogi Bakker
Fotograaf publiciteitsfoto: Bogi Bakker

Met dank aan Judith Blankenberg, Grand Theatre Groningen, Joachim Robberecht, Sarah Moeremans.

 

 

Datum

zaterdag 16 oktober
Expired!

Tijd

19:15
Meer informatie en kaarten
Geen reactie's

Geef een reactie