De Meid, de Baas, (La ServaPadrona in Rock)

De voorstelling “De Meid de Baas” is een rock arrangement van de beroemde intermezzo’s van Giovanni Battista Pergolesi, met deelname van twee zangers, een danser-mime en een band bestaande uit drums, elektrische bas, elektrische gitaar en dwarsfluit.

Een komische rock-opera, met een eigentijdse setting en een sit-com stijl. Een liefdesverhaal, dat ook in deze tijd nog steeds aanspreekt.

Stichting Camerata de’ Bardi combineert de beroemdste intermezzo’s in de muziekgeschiedenis met de rocktaal, wat goed aansluit bij de gedachten van Pergolesi.

Het is cabaret, opera, concert en theater tegelijk. Het is iets nieuws, nooit eerder gezien, maar bestaat uit elementen die iedereen kent.

 

Credits:

Cast:
Serpina | Zoe’ Albrecht
Uberto | Artur Rozek
Vespone | Vincenzo Veneruso
Dwarsfluit | Bartolomeo Audisio
Elektrische gitaar | Sjors van der Mark
Elektrische bas | José Santibañez
Drums | Peter Wolterinck
Muziek door: Giovanni Battista Pergolesi, Giovanni Paisiello, Stefano Conti

 

Over Camerata de’Bardi van Nederland:
Stichting Camerata de’ Bardi van Nederland is geïnspireerd op de waarden van de oorspronkelijke Camerata de’ Bardi, waarin eind 1500 in het huis van graaf Giovanni Bardi, in Florence, een groep intellectuelen, toneelschrijvers, muzikanten en kunstenaars van alle ordes samenkwamen, om te discussiëren en te experimenteren met interdisciplinaire kunstvormen, en, in een poging om de vorm van de oude Griekse tragedie te reproduceren, waar muziek en poëzie naast elkaar bestonden in de techniek van “recitarcantando”, maakten ze een sensationele fout en, in plaats van de Griekse tragedie nieuw leven in te blazen, zijn ze de Opera gestart.

Datum

woensdag 30 juni
Expired!

Tijd

19:00

Kosten

€25

More Info

bestel kaarten
bestel kaarten
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.