Derek Otte – De tijd is om

Woordkunstenaar Derek Otte maakt met zijn voorstelling De tijd is om, zijn debuut in het theater met een avond vol spoken word, anekdotes en live muziek. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol.

“En de tijd is… om!” De woorden van een docent, bedoeld om een stotterende scholier af te kappen, vormen jaren later de titel van de eerste theatervoorstelling van diezelfde scholier.
Via persoonlijke verhalen en zijn ervaring van de wereld, kaart hij onderwerpen aan die hem in zijn leven en werk bezighouden. Hoe kunnen we ontsnappen aan de waan waarin we collectief worden opgevoed? De maatschappelijke kaders werken verlammend en verwarrend en het onderwijs bereidt ons niet daadwerkelijk voor op het leven.

In deze voorstelling maakt Derek Otte als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien.

Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars die zijn verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium deelt. Als stotterend jongetje was dat iets waar Otte enkel van kon dromen. Spreken vormde lange tijd een groot obstakel. Hij vond noodgedwongen zijn uitweg in het schrijven, aanvankelijk geïnspireerd door de tegeltjes van Toon Hermans in de hal bij zijn oma en opa thuis. Later kwam, via een cassettebandje waarop rapper 2Pac te horen was, hiphop in zijn leven. Beide invloeden zijn nog duidelijk merkbaar in het werk dat hij maakt: afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, via vlugge en vernuftige teksten op het podium en korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram.

Credits
De tijd is om, is een productie van Derek Otte en Luxor Theater Rotterdam.
TEKST EN SPEL Derek Otte MUZIEK Rass King en Rob van Gameren REGIE Kaat Zoontjens en Manu van Kersbergen ARTISTIEKE BEGELEIDING Manu van Kersbergen en Renée Trijselaar LICHT EN DECOR Dennis Vooren & Ron van Dijk SOUND SCAPES Diego van Uden VIDEOPROJECTIES Bouba Dola TECHNIEK Kenneth Nuis UITVOEREND PRODUCENT Levar Matroos MARKETING Nicole Bettonviel SOCIAL MEDIA Eline Luijsterburg GRAFISCH ONTWERP Shon Price FOTOGRAFIE Khalid Amakran VERKOOP George Visser Productions PROJECTCOORDINATIE Zoë Zee MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam

 

Datum

donderdag 15 december
Expired!

Tijd

20:30

More Info

Tickets

Locatie

Pand-P Grote zaal
leenderweg 65 eindhoven
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.