Zomertijd / Wintertijd

Na barre TIJDEN mogen we nu dan eindelijk weer : ZOMERTIJD/WINTERTIJD. Een initiatief van 10 Eindhovense theatermakers om het vlakke vloer theater in Eindhoven nieuw leven in te blazen. Elke editie gaan drie of vier verschillende makers een theatraal experiment aan, wat de avond toegankelijk, divers en per definitie de moeite waard maakt.

Na zeven geslaagde edities die verrassend waren in alle opzichten is het nu dan eindelijk TIJD voor de achtste ronde.

Laten we kennismaken

We hebben elkaar al even niet meer gezien.
We zijn misschien een beetje vergeten, hoe het ook alweer voelde.
En weten wellicht niet meer, hoe het tussen ons zit.
Dus het is hoog tijd, voor een nieuwe kennismaking.
Hallo. Wij zijn Zomertijd/Wintertijd. En u bent?

Concept : Maarten van der Velden

 

WEI

´In de ochtend hangt er over het erf een dikke mist.

Die, sinds ik weet niet wanneer, ook rond moeders humeur hangt.´

In september 2021 ergens in de oksels van de stad Breda liep publiek. Door de polder, over paden en weggetjes, langs beemden en weilanden. Het publiek zag andere wandelaars, toevallige passanten, maar ook personages uit het verhaal dat zich in hun hoofd afspeelde. Gedeeld geluid – natuurlijk en kunstmatig – vermengde zich met die beelden tot een zintuigelijke ontmoeting met de wei.

Vanavond draagt Isabel -omdat ze er maar geen genoeg van kan krijgen- teksten voor uit WEI en neemt ze u mee op een poëtische reis in uw eigen hoofd

en de wei.

Concept, tekst  & spel: Isabel Schoonbeek
Tekst coaching: Jorg van den Kieboom
Muziek/geluidsbeeld: Bram Schouw/Studio Solo
de voorstellig maakte Isabel in samenwerking met Bureau Pees.

 

Het Optimisme

Is optimisme “gewoon” een positieve kijk ergens op hebben of is het een stiekeme ontkenning van alle narigheid en pijn in de wereld?

Om antwoord te krijgen op deze vraag, zal medio 2022 een verhaal verteld worden aan de hand van “Candide of het optimisme” van Voltaire. Een muzikale voorstelling waarin humor en pijn (en wellicht de Backstreet Boys) elkaar zullen kruisen.

Het concept en de voorstelling staan nog flink in de grondverf. De zomertijd/wintertijd editie op 30 oktober is een ideale manier om eerste ideeën, associaties en beelden te tonen.

Concept: Imke van den Hurk

 

Als meisje van 7

Dit jaar overleed mijn ‘oude oma’. Ze was in januari dit jaar 105 jaar oud geworden. Toen was het mooi geweest. Als haar hart zo lang bleef kloppen en zij elke dag een reden vond om door te leven, werd het tijd om eens een kijkje in haar leven te nemen, vond ik. Dus dat deed ik, samen met mijn moeder. Vol liefde, uit liefde en ontzag, breng ik geen ode aan mijn oma.

Concept en spel Sjoerd Wintzen

VOGELVRIJ:

Gedurende de avond zullen er tussendoor video’s getoond worden uit VOGELVRIJ: een theaterproject waarin vluchtelingen zonder verblijfsvergunning de hoofdrol spelen. Velen zijn hier ’illegaal’, sommigen zelfs al jaren. Ze leven in een parallelle wereld. Want als je geen verblijfsvergunning hebt, mag je niet naar school en mag je niet werken. Je bent verstoken van allerlei maatschappelijke voorzieningen. Je bent veroordeeld tot niets doen, je leven staat stil. In de videoportretten vertellen een aantal van hen waarom ze hier zijn. 

Concept: Michele Rijzewijk

 

Credits

Van en met  Isabel  Schoonbeek , Maarten van der Velden, Sjoerd Wintzen, Michèle Rijzewijk, Imke van den Hurk
Backstage:  Luka Kooijmans, Esther Leermakers, Bregje Aarts, Erna van Rosmalen
Techniek Jeroen Maasland, ruimte Pand P

***Zoals het hoort bij theater kan er na de voorstellingen nagepraat worden in het café. De makers drinken achteraf graag een borreltje met alle bezoekers.

Datum

zaterdag 30 oktober
Expired!

Tijd

20:30

Kosten

€10

More Info

bestel kaarten
bestel kaarten
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.