Babette Holtmann – Antwoord van de Engelen

‘ANTWOORD VAN DE ENGELEN’
EEN HEMELS MOOIE VOORSTELLING

Dramatische spanning, stille verwondering, humor en menselijke beproevingen wisselen elkaar af in een indrukwekkend schouwspel. Op vrijdag 7 april is deze voorstelling te zien bij Pand P in Eindhoven.

Zangeres en actrice Babette Holtmann en gitarist Hans Kunneman brengen na ‘Er was eens een zieltje’ opnieuw een wonderlijk mooie, muzikale solovoorstelling. Dit keer voor volwassenen. In ‘Antwoord van de Engelen’ vertellen zij het waargebeurde verhaal van vier jonge Hongaarse kunstenaars. Drie van hen zijn Joods. In de jaren 1943-44 maken ze iets buitengewoons mee: terwijl het oorlogsgevaar steeds dichterbij komt en ook in Hongarije het antisemitisme oprukt, krijgen ze contact met Engelen.

De vier vrienden maken een innerlijke transformatie door. Ook al sluit het net zich meer en meer, de boodschappen van licht geven hen hoop en kracht. Gitta Mallasz maakte aantekeningen van de gesprekken met de Engelen en gaf ze vele jaren later in boekvorm uit.

De boodschap van de Engelen:
Verbind je niet met de duisternis maar met het licht. Wat er nu in de wereld gebeurt is het ineenstorten van het oude. Als je je op de liefde richt en tegelijkertijd stevig in het aardse geworteld blijft, dan kun je hemel en aarde met elkaar verbinden. Dan kan ‘het nieuwe’ komen!

‘Antwoord van de Engelen’ is gebaseerd op het boek ‘Die Antwort der Engel’ van Gitta Mallasz. Teksten en scenario zijn geschreven door Marijke Smith, Hans Kunneman componeerde de muziek.

Datum

vrijdag 07 april
Expired!

Tijd

20:00

More Info

Tickets

Labels

Muziektheater
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.