Likeminds – Vecht

Wat betekent het als je wordt uitgekleed door de overheid? Wat betekent het als je altijd op je hoede moet zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?
Maxine Palit de Jongh schreef op basis van het toeslagenschandaal de aangrijpende monoloog Vecht. We maken de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft.

Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar.

  • Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin en Zephyr Brüggen zijn met de voorstelling Vecht genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023
  • Nadia Amin is genomineerd voor de Theo d’Or 2023, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol
  • Exclusief consumptie

Over de makers

  • Maxine Palit de Jongh is toneelschrijver, theatermaker en dichter. In haar werk zet ze magisch realisme in door haar personages vragen te laten stellen die de verbeelding van het publiek activeren.
  • Zephyr Brüggen studeerde Regie aan de Academie voor Theater en Dans. Als interdisciplinair theaterregisseur opgegroeid in Amsterdam en Italië maakt ze ‘oertheater over de grote vragen van de wereld, sterk gegrond in deze tijd’.
  • Nadia Amin is bij verschillende toneelgroepen, film- en televisieproducties te zien (geweest) als actrice, danseres of zangeres. Zo is Nadia onder andere verbonden geweest aan DOX, Toneelgroep de Appel en Toneelgroep Maastricht.

Datum

vrijdag 03 november
Expired!

Tijd

20:30

More Info

Tickets

Labels

Toneel

Locatie

Pand-P Grote zaal
leenderweg 65 eindhoven
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.