Nederlands Silent Film Festival – JUST AROUND THE CORNER

Een intieme dramafilm van regisseur Frances Marion in een gloednieuwe restauratie van het Eye Filmmuseum. De dochter van de toegewijde weduwe Ma Birdsong, Essie, raakt verstrikt in een relatie met een jongen die niet veel om haar lijkt te geven. Zelfs wanneer het Ma’s laatste wens op haar sterfbed is, weigert hij te komen en bedenkt Essie een ander plan.

De film wordt ingeleid door curator stille film van het Eye Filmmuseum Elif Rongen-Kaynakçi. Zij zal niet alleen in gaan op de film zelf, maar ook op het bijzondere proces van het restaureren en reconstrueren van een 100 jaar oude film.

FILMCREDITS
JUST AROUND THE CORNER (USA 1921 Frances Marion) 79’?
ENGELSCast: Margaret Seddon, Lewis Sargent, Sigrid Holmquist

ELIF RONGEN-KAYNAKÇI
Elif Rongen-Kaynakçi is curator van Stille film bij Eye Filmmuseum. Sinds 1999 werkt ze aan de ontdekking, restauratie en presentatie van veel verloren gewaande films, waaronder The Floor Below. Ze is direct betrokken bij de toonaangevende archieffestivals Il Cinema Ritrovato, Le Giornate del Cinema Muto als adviseur en programmeur. Ze is ook een van de co-curatoren van het project Cinema’s First Nasty Women; een selectie met 99 stomme films uit tal van archieven over de hele wereld, die in 2022 als dvd-box wordt uitgebracht.

Datum

zondag 15 januari
Expired!

Tijd

13:00

More Info

Tickets

Labels

Film,
Muziek,
No dutch required

Locatie

Pand-P Grote zaal
leenderweg 65 eindhoven
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.