Paul Meeuws en Peter van Lier – HET ZINTUIG OP SCHERP

In de poëzie van Paul Meeuws en Peter van Lier gaat het er kijkend en luisterend aan toe. Details bestaan niet in hun zintuiglijke wereld, ofwel, de hoofdzaak is het detail waarin zich een hele wereld weerspiegelt. Bij Meeuws is dat een kras in een lp, een oplichtende verflik, een opgetrokken wenkbrauw, bij Van Lier het strandzand tussen de tenen, een doorgestreept geldbedrag op de markt, die ene zinswending in een gesprek. Gedichten over klank en weerklank, schittering en weerkaatsing, in de sublieme beslotenheid van muziekkamer en atelier, in de glasheldere alledaagsheid van de straat en het platteland.

Paul Meeuws (1947) publiceerde verhalend en beschouwend proza. In 2017 debuteerde hij als dichter met De Geluiden bij uitgeverij Wereldbibliotheek. Zijn debuut werd genomineerd voor de Buddingh’ poëzieprijs 2017. Zijn nieuwe bundel zal in de loop van 2022 verschijnen.
www.paulmeeuws.nl

Peter van Lier (1960) publiceerde zeven gedichtenbundels, waarvan de laatste, Af(breken) op(ruimen) in(pakken), in 2020 verscheen bij Wereldbibliotheek. In 2017 verscheen bij Poëziecentrum Geachte afwezigen, een bundel met essays over poëzie.
www.peter-van-lier.blogspot.com

Kaartjes aan de zaal €10

Datum

zondag 24 april
Expired!

Tijd

15:00
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.