Sandra Kramerová – BODY AS A WEAPON

Body as a Weapon is een dans- en multimediasolo geïnspireerd op grote optochten, de zogenaamde “Spartakiada”, die in Tsjecho-Slowakije ten tijde van het socialisme werden gehouden. Deze parades verenigden duizenden mensen synchroon in een gezamenlijke choreografie en demonstreerden het idee van vrede en gemeenschap aan de ene kant, en politieke macht aan de andere kant.

Deze solovoorstelling van atletische en ritmische actie onderzoekt de culturele en historische context van Oost-Europese socialistische propaganda en belicht het gebruik van het vrouwelijk lichaam als instrument voor politieke overheersing.

Sandra (de danseres) verschijnt op het toneel als een van de velen, als een vrouw die deelneemt aan de Spartakiada-parade, verscheurd tussen de gevoelens van trots en frustratie.

Extra: Food for Thought 
Let’s eat and get feed! Voorafgaand aan de voorstelling gaan we samen eten en praten; zie het als een mentale amuse op wat komen gaat. Wat betekent democratie voor jou? Wat vind jij belangrijke waarden om naar te leven of om zelfs voor te vechten? Voel jij je vrij en gehoord? Heb je een inspirerend verhaal of laat je je graag inspireren. Je bent van harte welkom om aan te schuiven bij onze eettafelgesprekken. In een speciale dinersetting op de Grote Foyer zullen we samen eten delen en verdelen met inspirerende tafelgenoten. Denk aan (theater)makers, denkers, activisten en… jij. Met als toetje: een artistieke reflectie op de avond voorgedragen door Iris Penning. In combinatie met het ticket van de voorstelling betaal je slechts €1,-. Bestel Food for Thought tegelijkertijd met je tickets voor de voorstelling.

Gespreksleider is Fatima Bouddokar: bruggenbouwer en trainer met grote maatschappelijke betrokkenheid, richt zich op bewustwording vanuit positieve benadering door te kijken naar de overeenkomsten tussen diverse groepen mensen.

Alle gasten van Food for Thought krijgen hetzelfde diner, er is ruime keuze aan vegetarische hapjes van meerdere keukens, smaken en culturen.

Datum

woensdag 22 november
Expired!

Tijd

20:30

More Info

Tickets

Labels

Dans

Locatie

Pand-P Grote zaal
leenderweg 65 eindhoven
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.