GEANNULEERD – Sea of Silence Frascati Producties | Floor Houwink ten Cate

GEANNULEERD

Sea of Silence van Frascati Producties en Floor Houwink ten Cate is een filmische voorstelling over iets dat alleen in extreme gevallen het nieuws bereikt: mentaal en fysiek geweld in (intieme) relaties.

Ergens in een afgelegen stad, hoog op een klif aan zee, woont een familie. Hun leven is weinig spectaculair, tot ze de gordijnen sluiten en het circus van geweld begint. Terwijl de zee op het ritme van het getij tegen de klif beukt, manipuleert de clown keer op keer het publiek, balanceert de acrobaat op het gespannen koord en brult het monster als hij uit zijn kooi komt. Maar de zeespiegel stijgt en de golf van onderdrukking en machteloosheid komt de familie langzaam maar zeker tot aan de lippen te staan.

Sea of Silence is een filmisch familie-epos over een cyclus van mentaal en fysiek geweld waarin het perspectief op dader- en slachtofferschap telkens kantelt.

Regisseur Floor Houwink ten Cate en schrijver Esther Duysker maken dat wat normaliter als een privékwestie wordt gezien – huiselijk geweld – tot een publieke aangelegenheid. Zij schrijven een operatesk en psychologisch liefdesverhaal over het verlies van autonomie en het heroveren ervan. Floor werkt voor Sea of Silence opnieuw samen met operacomponist en -zangeres Annelinde Bruijs. Met Annelinde bouwt ze gestaag aan een nieuwe, sociaal-politieke operavorm waarin ze de klassieke opvattingen over opera bevragen en transformeren tot grote kwetsbare gebaren.

“Silence is the ocean of the unsaid, the unspeakable, the repressed, the erased, the unheard. It surrounds the scattered islands made up of those allowed to speak and of what can be said and who listens. Each of us has his or her own sea of unspoken words.” – Rebecca Solnit

Datum

vrijdag 29 april
Expired!

Tijd

20:30 - 20:30

More Info

bestel kaarten
bestel kaarten
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.