Silent Film Festival: Livestream

Vier dagen lang genieten van de allervroegste films, begeleid met livemuziek. Een unieke filmervaring voor zowel jong als oud.

Het vierdaagse festival bestaat uit 10 programma’s met filmvertoningen, aangevuld met verschillende lezingen en presentaties. Dit jaar worden werken vertoont van onder andere de Franse filmpionier Germaine Dulac, kleurrijke animaties van Lotte Reiniger, het stunt- en vliegwerk van comedy-duo Anita Garvin en Marion Byron, zien we Cinema’s First Nasty Women en vertelt Anke Brouwers over haar onlangs verschenen boek MOOI ZIJN EN ZWIJGEN.  

De Slapstick Saturday is zoals elk jaar het middelpunt van het festival met dit jaar als hoofdfilm een zelden vertoonde film van één van de koningen van de comedy: Harold Lloyd in HOT WATER. De Slapstick Saturday is niet het enige programma dat geschikt is om met het hele gezin te bezoeken. Op zondagmiddag wordt DE AVONTUREN VAN PRINS ACHMED vertoond, de vroegste lange animatiefilm uit de geschiedenis. De technieken die Lotte Reiniger voor deze film bedacht worden nog steeds in de animatiewereld toegepast.

Datum

donderdag 13 januari
Expired!

Tijd

20:30

More Info

bestel kaarten
bestel kaarten
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.