Stichting SPOKEN – Spoken Awards on Tour

Het brede genre spoken word is een mix tussen hiphop en poetry en kent vele hoeken en disciplines. Maak kennis met dit veelzijdige genre en geniet van vijf spoken word performers van het hoogste niveau in de SPOKEN Awards On Tour! Spoken word artiesten geven door het spelen met woorden, een pure en directe inkijk in hun ziel en brein. Spoken word brengt kennis over, amuseert, inspireert én verbindt. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting SPOKEN die om het jaar op zoek gaat naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment. Na drie edities van de SPOKEN Awards, gaan vijf van de winnaars nu voor het eerst samen op tournee!

De setting van de theatershow de SPOKEN Awards On Tour gaat terug naar de roots van het genre en zoomt in op de historie van woordkunst in Nederland. In regie van de Rotterdamse theatermaker Tjon Rockon (bekend van onder andere het artistieke genootschap Grande Loge), komen deze editie van de SPOKEN Awards On Tour de volgende artiesten langs:

Zaïre Krieger (winnaar Gospel 2019)
Deze student voor Internationaal Recht is naast freelance journalist ook spoken word artiest. Ze houdt zich bezig met maatschappelijke onderwerpen als racisme, feminisme en de LGBTQ+ community. Daarnaast is ze dé Nederlandse uitverkorene die het inauguratiegedicht ‘The Hill We Climb’ van Amanda Gorman en haar eerste dichtbundel naar het Nederlands heeft vertaald.

Gilles Renard (winnaar Storytelling 2019)
Dichter en podiumrekel met een voorliefde voor Liefde met de Hoofdletter L. De Vlaamse Gilles Renard maakt zijn debuut op de ‘Naft voor woord’-wedstrijd en stond als headliner op het programma van de Antwerpse Mama’s Open Mic. Het SPOKEN-panel over zijn finale-show: “We werden meegevoerd door zijn beeldende verhalen. Het was intens, strak gepresenteerd en sexy!”.

Marrit Jellema (toen als ‘Ellen Deling’ winnaar Lyrics 2019)
Marrit Jellema is verliefd op taal. Smoorverliefd. Geen grap (pak haar haar pen niet af!). Ze schrijft over dingen die ze om zich heen ziet en wil mensen aan het denken zetten en hun ogen openen. Het SPOKEN-panel voer Marrit: “Dit is wat kunst doet. Het raakt je op plekken waarvan je je niet eens bewust was. En dat alles in een vorm die zo authentiek is met een intensiteit die je heel weinig tegenkomt.”

De 1’3 (toen als ‘Roads’ winnaar aanmoedigingsprijs 2019)
Deze MC en dichter had nog niet vaak op een spoken word-podium gestaan toen hij aan de SPOKEN Awards meedeed. Als nieuweling verwarmde hij de harten van zaal en panel en won de aanmoedigingsprijs: “Wij hebben vanavond meerdere taalkunstenaars gezien, maar één iemand stak daar voor ons qua taalvernuftigheden en presence op het podium met kop en schouders bovenuit! Met zijn volledige naam Rodgairo Dalnoot is hij in 2021 verkozen als Stadsdichter van Tilburg.

Guus van der Steen (winnaar Comedy 2015)
Hij studeerde Engels in Leiden en is acteur, muzikant en spoken-word artiest. Samen met zijn broer maakte hij furore als de Nederlandse hiphopformatie Kern Koppen en daar stonden ze ook mee in het theater met de shows Stomp, Aardappelvreters en op Oerol. In 2015 was hij de winnaar van de allereerste SPOKEN Awards in de categorie Comedy en nu gaat hij met de winnaars van de jaren erna mee op tour.

Datum

vrijdag 17 maart
Expired!

Tijd

20:30

More Info

Tickets

Labels

College

Locatie

Pand-P Grote zaal
leenderweg 65 eindhoven
Tickets
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.